suomeksi
in english

Hotelli Rantakallan  historiaa

Hotelli Rantakalla sijaitsee Kalajoella Hiekkasärkkäin korkeimmalla kohdalla. Hotellista avautuu suora näkymä merelle. Kirkkaalla säällä hotellin ikkunoista voi ihailla 17 kilometrin päässä sijaitsevaa Maakallan saarta.

Hotellissa on 32 huonetta, 150-paikkainen ravintola ja alakerrassa syksyllä 2014 uusittu saunaosasto sekä kuntoiluhuone. Päärakennuksen vieressä sijaitsevissa Timantti A ja B -rakennuksissa on 43-60 neliöisiä osakkeita, joista osa on yksityisten omistamia. Päärakennusta vastapäätä, tien toisella puolella on 20 huonetta käsittävä rivitalo, 20 camping-mökkiä sekä kaksi uutta rivitaloa, joissa molemmissa on 4 huoneistoa.

Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on vajaat 3.500 neliöä, mistä hotellikiinteistön koko on 1.900 neliöä.Rantakallan hotelli-, rivitalo- ja kahvilarakennukset valmistuivat vuonna 1972. Vuonna 1973 rakennettiin uimahalli ja pikkumökit.

Rantakallan laittoi 1970-luvun alussa liikkeelle neljä yksityistä henkilöä: kunnanlääkäri, lääkintöneuvos Untamo Sorasto, kunnanrakennusmestari Olavi Nikkarikoski, osuuspankinjohtaja Aarne Isomäki ja urakoitsija Veikko Leskinen. Leskinen oli Pyhäsalmelta, Sorasto, Nikkarikoski ja Isomäki Kalajoelta.

Rantakallan paikalle oli tarkoitus perustaa aikoinaan  kevytbetoniharkkoja valmistava tehdas. Tehdasta suunnitellut "Kalakki-Petteri" ehti kuitenkin kuolla ennen tehtaan rakentamista.

Rantakallan perustajat hankkivat maa-alueen omistukseensa ja  rakensivat paikalle hotellin, josta kolme osakasta myi osuutensa  Lomaliitolle vuonna 1978 ja Sorasto luopui osuudestaan vuonna 1982. Lomaliitto myi kiinteistöt ja maa-alueet Eläke-Fennialle vuonna 2001. Lomaliitto jäi vuokralaisena jatkamaan toimintaa, kunnes ajautui konkurssiin 10.12.2009.

Vuonna 2011 hotelli liiketoimintoineen on siirtynyt ylivieskalaisten Antti Rantalan ja Esa Vallin omistukseen, jotka omistavat myös Hotelli Käenpesän Ylivieskasta.


Soita ja varaa huone!

(08) 466 642Kalajoki24.fi - Loma-asunnot helposti
Hotelli Käenpesä
Oulun Matkatoimisto

Kalajoki